Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

2013-10-31
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Kolléganőmtől kaptam ezt az ötletet, és már is kipróbáltam a család számára, mivel gluténmentesen készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • A páchoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 teáskanál cukor
  • A panírhoz:
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál liszt (femini)
  • 3 evőkanál keményitő (gluténmentes)
  • 1 dl víz
  • A mázhoz:
  • 2 dl ketchup
  • 3 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szeszámmag
  • Hozzávaló:
  • 1 db csirkemell (apróra vágva)
  • olaj a sütéshez

1. Lépés

Először is a pácba beletesszük a csirkemelleket, kb. 2-3 órára.

2. Lépés

Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz) és sürű masszát készítünk, beleforgatjuk a csirkemelleket.
Elkészítjük a mázat.

3. Lépés

A csirkemelleket bő forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült csirkemelleket, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük. Rizstésztával (forró tűzön megpirítva), vagy rizzsel tálaljuk.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

10 006 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    443 kcal
  • Zsír

    16.6g
  • Szénhidrát

    15.9g
  • Fehérje

    56.6g

Kommentek