Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes
2013-10-31- Típus: Bundás húsok, Mézes húsok
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Kolléganőmtől kaptam ezt az ötletet, és már is kipróbáltam a család számára, mivel gluténmentesen készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- A páchoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérbor
- 1 teáskanál cukor
- só
- A panírhoz:
- 0.5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 db tojás
- 6 evőkanál liszt (femini)
- 3 evőkanál keményitő (gluténmentes)
- 1 dl víz
- A mázhoz:
- 2 dl ketchup
- 3 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szeszámmag
- Hozzávaló:
- 1 db csirkemell (apróra vágva)
- olaj a sütéshez
1. Lépés
Először is a pácba beletesszük a csirkemelleket, kb. 2-3 órára.
2. Lépés
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz) és sürű masszát készítünk, beleforgatjuk a csirkemelleket.
Elkészítjük a mázat.
3. Lépés
A csirkemelleket bő forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült csirkemelleket, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük. Rizstésztával (forró tűzön megpirítva), vagy rizzsel tálaljuk.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
10 297 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
443 kcal -
Zsír
16.6g -
Szénhidrát
15.9g -
Fehérje
56.6g