Mentás medvehagyma-krémleves sajttal
2013-11-23- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A friss mentából és medvehagymából isteni krémlevest készítettem, amit sajttal szórtam meg.
Ezeket szerezd be:
- 25 levél medvehagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál menta (fodros)
- 1 db krumpli
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db zöldségleves-kocka
- 1 dl kókusztej
- Fél zsemle
- sajt
1. lépés
A hagymákat, mentát és a krumplit felvágom, egy gerezd fokhagyma kivételével.
2. lépés
Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit. Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leves kockát. A vége felé öntök bele kókusztejet. Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel. Felrottyantom.
3. lépés
Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával.
4. lépés
Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, s szórok rá sajtot. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is. Kánikulában az utóbbit javaslom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 394 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
401 kcal -
Összes Zsír
28,7 g -
Koleszterin
26 mg -
Szénhidrát
27,7 g -
Cukor
4 g -
Fehérje
11,3 g