Grillezett garnéla
2012-06-04- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ki gondolta volna, hogy nem csak a szárnyasokat, vörös húsokat, hanem a tenger gyümölcseit is lehet grillezni?
Íme egy fincsi fűszeres recept.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag garnéla rák (fagyasztott)
- 1/2 csésze olívaolaj
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1/2 evőkanál grill fűszersó
- 2 evőkanál citromlé
- 1 tk chili
1. lépés
Kezdjük a grill előkészítésével. Kinek faszenes, ki elektromos grillsütővel dolgozik, a lényeg, hogy jól melegítsük elő.Ha fagyasztott garnélákkal dolgozunk, akkor a pácolás előtt várjuk meg, amíg kiengednek.
2. lépés
Keverjük össze a pác hozzávalókat, az olívaolajat, a fűszereket, a citromlevet egy tálban, majd keverjük bele az előkészített, páncél nélküli garnélákat. Hagyjuk hűtőben állni körülbelül fél órát, így a húsok kellőképpen átveszik a fűszeres ízt.
3. lépés
Hűtőből kivéve nyársra húzzuk a rákokat, tetszés szerint zöldségeket is, például hagymát, krumplit, paradicsomot is feltűzhetünk rá. Ha elég meleg a grill, akkor elég mindkét oldalán 10 percig sütni.
Tálaljuk grillezett zöldségekkel vagy steak burgonyával.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
11 742 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366 kcal -
Összes Zsír
28,4 g -
Szénhidrát
0,9 g -
Fehérje
26,3 g