Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
2013-08-11- Típus: Fasírt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy nyári érdekesség. Fasírt nem hagyományosan.
Ezeket szerezd be:
- 1 db füstölt kolbász (kb. 10 dkg)
- gyalult tök (kb 20 dkg)
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 db chilipaprika
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- só, őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgó olaj
- Köret:
- 6 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
1. Lépés
A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, chilit és a kolbászt aprítom, A paradicsomot négybevágom.
2. Lépés
A tököt már előzőleg legyalultam, s bedobozoltam, kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel. Nos, a tököt beleteszem egy tálba, a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem.
3. Lépés
Teszek hozzá prézlit, s lisztet (kb.. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítek, s egy kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. (Én 5 fasírtot készítettem.)
4. Lépés
Amikor mindkét oldala megsült kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Melléhelyezem a paprikát, s a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.
5. Lépés
Tálalok. A tányérra helyezek 2 db fasírtot, a paprikát, s a krumplik paradicsomok felét. A krumplikra vágok petrezselymet, a fasírtra teszek egy petrezselyem ágat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 894 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
742 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
121.1g -
Fehérje
26.8g