Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

2013-08-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy nyári érdekesség. Fasírt nem hagyományosan.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db füstölt kolbász (kb. 10 dkg)
  • gyalult tök (kb 20 dkg)
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • Köret:
  • 6 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika

1. Lépés

A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, chilit és a kolbászt aprítom, A paradicsomot négybevágom.

2. Lépés

A tököt már előzőleg legyalultam, s bedobozoltam, kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel. Nos, a tököt beleteszem egy tálba, a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem.

3. Lépés

Teszek hozzá prézlit, s lisztet (kb.. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítek, s egy kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. (Én 5 fasírtot készítettem.)

4. Lépés

Amikor mindkét oldala megsült kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Melléhelyezem a paprikát, s a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.

5. Lépés

Tálalok. A tányérra helyezek 2 db fasírtot, a paprikát, s a krumplik paradicsomok felét. A krumplikra vágok petrezselymet, a fasírtra teszek egy petrezselyem ágat.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 894 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés cukkinifasírt

  • Panírozott pulykafasírt fűszeres sült krumplival

  • Húsgolyók bárányból

  • Cevapcici grillezett zöldségekkel

  • Kolbásszal, tojással töltött fasírt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    742 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    121.1g
  • Fehérje

    26.8g