Almaszósz Gizitől
2015-06-30- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sült és főtt húsok mellé szívesen készítek almaszószt.
Ezeket szerezd be:
- 5-6 db alma
- cukor (v. édesítőszer)
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- víz
1. Lépés
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra.
2. Lépés
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.
Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)
3. Lépés
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.
4. Lépés
Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 030 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
600 kcal -
Zsír
5.9g -
Szénhidrát
145.2g -
Fehérje
2.6g -
Koleszterin
15mg -
Cukor
122g