Ribizlis muffin fehércsokival
2013-06-26- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Gyerekkoromban sok ribizlit ettem a nagyszüleimnél, náluk tele volt a kert a finom savanykás gyümölccsel. Előszeretettel használom muffinban is.
Ezeket szerezd be:
- 1 tojás
- 100g barna cukor
- 5 evőkanál olaj
- 250ml ivó joghurt
- 300g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tk vanília
- 100g fehércsoki
- 200g ribizli
- marék mandula
1. Lépés
Keverjük össze a tojást a cukorral, olajjal, joghurttal és vaníliával. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez.
2. Lépés
A tésztát keverjük csomómentesre. Vegyük elő a muffin formákat, vajazzuk, vagy használjunk papírt. A tésztába utoljára forgassuk a megmosott ribizli szemeket és az apró darabokra tört fehércsokit, majd párszor laza mozdulatokkal keverjük el.
3. Lépés
Töltsük meg a formákat háromnegyedükig, majd a tetejüket szórjuk meg mandulával. Süssük 20 percig 180°C-on.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 553 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
720 kcal -
Zsír
31.8g -
Szénhidrát
95g -
Fehérje
17g