Cevapcici grillezett zöldségekkel
2014-06-18- Típus: Fasírt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A cevapcicit akkor kedveltem meg, amikor a balkáni háború előtt minden évben az Adria mellett nyaraltunk. Ott többnyire háromféle húsból (sertés, marha, birka) készítik, s faszénes parázson a szabadban grillezik. Iránban, ahol több mint négy évet éltem és dolgoztam, a cevapcici „testvére” a kebab szintén kedvenc volt. Ott persze disznóhús nem volt benne, hanem főleg birka. Kebabot persze más húsokból, például rákokból is sütnek.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db chilipaprika
- majoranna (ízlés szerint)
- 4 db krumpli
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- olívaolaj
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplikat héjában megfőzöm.
2. Lépés
Egy darab hagymát és a fokhagymákat apróra vágom. A másik hagymát, a a paradicsomokat félbevágom.
3. Lépés
Egy keverő tálban a darált húst a hagymákkal, a tojással és a fűszerekkel összekeverem. Egy deszkán téglalapot formázok belőlük, majd beteszem a hűtőbe.
4. Lépés
Kivétel után felszeletelem, majd rudakat, illetve lapokat formázok.
5. Lépés
Egy edénybe helyezem őket, locsolok rá olívaolajat és visszateszem újból a hűtőbe.
6. Lépés
Sütéskor a húst és a zöldségeket a felforrósított Hot Pan-be teszem, egy idő után megfordítom, készre sütöm.
7. Lépés
A húsra locsolok chiliszószt. (A fotó még chiliszósz előtt készült.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 819 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
777 kcal -
Zsír
21 g -
Koleszterin
238 mg -
Szénhidrát
81,3 g -
Cukor
12,4 g -
Fehérje
65,8 g