Tavaszi zöldségleves medvehagymával és kolbásszal
2015-04-08- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az idő már a tavaszt jelzi, ideje egy finom tavaszi levest főzni.
Ezeket szerezd be:
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db karalábé (zöldjével)
- 0.25 db zeller
- 1 db nagyobb krumpli
- 2 db paprika
- 1 db paprika (piros)
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 15 levél medvehagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 20 szál petrezselyem
- 3 evőkanál olaj (napraforgó)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg kolbász (csabai lángolt)
- 2 l víz
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.
2. Lépés
Egy fazékban az olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé-leveleket és a petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 152 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
300 kcal -
Zsír
14,8 g -
Koleszterin
21 mg -
Szénhidrát
34,4 g -
Cukor
6,2 g -
Fehérje
9,7 g