Gulyásleves vörösborral
2013-04-23- Típus: Húslevesek, Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egyszer egy vendégségben hallottam arról, hogy a a háziasszony vörösborral készíti a gulyáslevest. Nagyon finom íze volt, ezért a receptet azonnal elkértem.
Ezeket szerezd be:
- 350 g sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa, hámozott és szeletelt
- 250 g burgonya, hámozott, kockára vágott
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 50 ml vörösbor
- 700 ml sovány húsleves
- 150 ml paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál csípős paprika
- fél teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál zsír (vagy olaj)
- só és frissen őrölt bors
1. Lépés
A húst kisebb kockákra vágjuk, majd meghintjük egy kis liszttel. Egy vastag lábasba tesszük a zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá tesszük a húst. Amikor a húst kezd nagyjából megpuhulni, öntsük fel a borral.
2. Lépés
Öntsük fel a húslevessel, ekkor tesszük hozzá a zöldségeket, a burgonyát, sárgarépát, édes és csípős paprikát, a paradicsompürét, a köményt. Főzzük egészen addig, ameddig a hús és a zöldségek megpuhulnak. Az egészet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
5 313 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
331 kcal -
Zsír
14.3g -
Szénhidrát
28.1g -
Fehérje
21.6g