Gombás-tejszínes metélt
2014-11-25- Típus: Húsos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezt a receptet Lajos Mari konyhájából készítettem, némi kis módosítással.
Ezeket szerezd be:
- 20 deka rókagomba
- 1 kisfej vöröshagyma
- 10 deka sonka
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- 2 deci főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1csg széles metélt tészta
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kisebb paradicsom
- 5 deka reszelt sajt
1. Lépés
A gombát kis szeletekre vágom. A hagymát vékony karikákra szelem, a fokhagymát összezúzom. A sonkát kis kockákra vágom, megpirítom egy kis olajban, ezután kiszedem és a hagymát teszem az olajba.
2. Lépés
A hagymát üvegesre párolom és hozzáadom a gomba szeleteket, kb 5 percig együtt piritjuk és a végén sózom, borsozom.
Hozzáadom a főzőtejszínt, a fokhagymát és 2-3 percig forraljuk.
3. Lépés
A tésztát sós forró vízben kifőzöm, majd leszűröm, leöblítem és összekeverem a többi hozzávalóval. A paradicsomot apró kis kockákra vágom és hozzákeverem. A tetejére sajtot reszelek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 929 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
536 kcal -
Zsír
18.9g -
Szénhidrát
65.6g -
Fehérje
24.4g -
Koleszterin
71mg -
Cukor
2.8g