Olasz tejszínes csirkés tészta
2014-10-13- Típus: Húsos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Könnyű hétköznapi ebéd. Tényleg nincs vele sok cécó, de annál laktatóbb.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz olasz fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőlé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
1. Lépés
Vágd csíkokra, vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. A vaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc.
2. Lépés
Ha kész, vedd ki és tedd félre. A maradék vajon párold meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.
3. Lépés
Öntsd fel a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst.
4. Lépés
Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd, hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint friss petrezselyemmel ízesítsd. Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből.
5. Lépés
Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 032 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,457 kcal -
Zsír
64g -
Szénhidrát
81.2g -
Fehérje
120.4g -
Koleszterin
489mg -
Cukor
4.8g