Fusilli kolbászos lecsóval
2015-04-28- Típus: Húsos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 1 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 21 perc
Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk. A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg lecsó
- 10 dkg csípős parasztkolbász
- 25 dkg tészta (fusili)
- 6 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 ek olívaolaj
1. Lépés
A tésztát megfőzöm.
2. Lépés
Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.
3. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
1 899 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
523 kcal -
Zsír
25,3 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
56,6 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
17,8 g