Fusilli kolbászos lecsóval

2015-04-28
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 1 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 21 perc

Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk. A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg lecsó
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 25 dkg tészta (fusili)
  • 6 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj

1. Lépés

A tésztát megfőzöm.

2. Lépés

Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.

3. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 899 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

  • Sonkás tészta reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    523 kcal
  • Zsír

    25,3 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    56,6 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    17,8 g