Főzőtök-krémleves pirított tökmaggal
2014-11-20- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez a finom krémleves nem csak sütőtökből készülhet.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb tök
- 2 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
- 1 db zöldségleveskocka
- 1-2 evőkanál tökmag
- tökmagolaj
1. Lépés
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, a burgonyát és a répát megtisztítom, s feldarabolom, a hagymát aprítom.
2. Lépés
Egy lábasban vajat hevítek, s a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.
3. Lépés
Hozzáadom a tököt, a burgonyát és a répát, s felöntöm 1/2 liter vízzel, adok hozzá 1 db leveskockát, sózom, borsozom. Lefedve kb. 10 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.
4. Lépés
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a tökmagokat.
5. Lépés
A levest egy tányérba merem, szórok rá borsot és őrölt chilit, pirított tökmagokat, locsolok rá tökmagolajat.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 400 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
369 kcal -
Zsír
16,5 g -
Koleszterin
15 mg -
Szénhidrát
50,3 g -
Cukor
9,7 g -
Fehérje
6,9 g