Főzőtök-krémleves pirított tökmaggal

2014-11-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez a finom krémleves nem csak sütőtökből készülhet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb tök
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1-2 evőkanál tökmag
  • tökmagolaj

1. Lépés

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, a burgonyát és a répát megtisztítom, s feldarabolom, a hagymát aprítom.

2. Lépés

Egy lábasban vajat hevítek, s a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.

3. Lépés

Hozzáadom a tököt, a burgonyát és a répát, s felöntöm 1/2 liter vízzel, adok hozzá 1 db leveskockát, sózom, borsozom. Lefedve kb. 10 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.

4. Lépés

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a tökmagokat.

5. Lépés

A levest egy tányérba merem, szórok rá borsot és őrölt chilit, pirított tökmagokat, locsolok rá tökmagolajat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 400 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    369 kcal
  • Zsír

    16,5 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    50,3 g
  • Cukor

    9,7 g
  • Fehérje

    6,9 g