Mennyei csokoládéfelfújt
2016-02-16- Típus: Csokifelfújt
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy klasszikus, isteni csokoládéfelfújt recept, ami egyszerűen hihetetlen. Ez az a verzió, ahol a külső már megsült, de a belseje még finom krémes-ragacsos. Garantált szuper végeredmény!
Ezeket szerezd be:
- 120g sótlan vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 120g étcsokoládé, darabokra tört
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 120g porcukor
- 1 evőkanál liszt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyük elő a kis szufflé formákat, kenjük be olvasztott vajjal, majd tegyünk egy kis kakaóport és forgassuk meg a formában, hogy minden részére jó rátapadjon a kakaókabát.
2. lépés
A vajat és a csokoládét tegyük egy hőálló tálba, majd tegyük egy lábas fortyogó víz fölé a tálat, és keverjük addig a krémet, amíg a csoki meg nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni.
3. lépés
Elektromos habverő segítségével keverjük össze az egész tojásokat, a tojássárgáját, cukrot és egy csipet sót, amíg halvány és krémes állagú lesz. Óvatosan hajtsuk bele az olvasztott csokoládét, majd a lisztet, ügyelve, hogy ne verjük túl sokáig a tojásskrémet, mert akkor elveszti a szép textúráját.
4. lépés
Kanalazzuk a keveréket az előkészített formákba. Tegyük hőtűbe legalább 1 órára.
5. lépés
Tegyük sütőbe és süssük 12-14 percig, amíg a teteje szépen megsül, és látjuk, hogy a felfújt a forma oldalától leválik. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk állni pár percig, majd borítsuk tényárra, óvatosan, hogy ne jöjjön szét!
Tálaljuk még melegen vanília fagylalttal, mascarpone krémmel és bármilyen gyümölccsel.
Értékelések
(4.3 / 5)
7 személy értékelt
5 910 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
606 kcal -
Zsír
44g -
Fehérje
8g -
Szénhidrát
45g -
Cukor
37g -
Só
0.2g