Fetakrémmel töltött paradicsom
2014-07-14- Típus: Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy nem mindennapi görögös ízvilágot idéző ételre vágytam ebben a nagy melegben, aminek elkészítéséhez ráadásul nem kell a konyhában szenvednem.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg feta sajt (Kalimera)
- 0.5 db lilahagyma
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 5 levél bazsalikom
- 5 levél medvehagyma (szárított)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db chilipaprika
- 1 marék petrezselyemzöld
- 0.5-1 dl tej
- só (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 8 szál metélőhagyma (darabolt)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- :: - - Díszítéshez - - ::
- 6 levél saláta (fodros)
- 1 db zellerszár
- 6 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- 6 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- 6 db petrezselyemlevél
- 1 db chilipaprika
1. Lépés
A paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivágom, ezt félreteszem.
2. Lépés
A lilahagymából egy karikát szintén félreteszek, a többit aprítom az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával együtt.
3. Lépés
A fetasajtot villával összenyomom, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá tejet, s jól összekeverem.
4. Lépés
A masszát belekanalazom a paradicsomokba.
5. Lépés
Egy tányérra ráhelyezem a fodros saláta leveleket, rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórok egy petrezselyemlevelet, a szélére rakok egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 278 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
379 kcal -
Zsír
25 g -
Koleszterin
91 mg -
Szénhidrát
23,4 g -
Cukor
8 g -
Fehérje
17 g