Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival
2015-06-10- Típus: Sült zöldség receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Baconba tekert spárgát készítettem petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzel. Finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg spárga (16 db)
- 12 dkg bacon (8 szelet)
- 20 dkg újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- 4 db csiperkegomba
- 10 dkg spenót
- 2 ek majonéz
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A spárgák végét levágom, megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hőntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.
2. Lépés
A spárgákat, a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fűszerezem, beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe.
3. Lépés
Közben a spenótot megmosom.
4. Lépés
25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra, 200 °C fokra, 5 perc után kiveszem a serpenyőt és tálalok. A tányérra teszek mindenből, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 018 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
572 kcal -
Zsír
35,4 g -
Koleszterin
70 mg -
Szénhidrát
35,4 g -
Cukor
7,3 g -
Fehérje
32,6 g