Garnélarákkal töltött paradicsom

2013-11-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A szép nagy paradicsomokat majonézes, mexikói mix zöldséggel és garnélarákkal töltöttük meg és salátaágyon tálaltuk. Finom! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 8 db nagyobb Paradicsom
  • 25 dkg Garnéla
  • 3 evőkanál Majonéz
  • 1 evőkanál Tejföl
  • 7 evőkanál Mexikói mix keverék
  • 2 dl Száraz fehérbor
  • 2 db Babérlevél
  • Bors
  • Salátalevél

1. lépés

Egy normál edényt a negyedéig felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és fehérborral felöntjük. Az ízesített vizet felforraljuk, majd ebben 10 percig főzzük a garnélát. Ha kész, leszűrjük.

2. lépés

A mexikói zöldséget is puhára főzzük. (Én ezt annyival elintézem, hogy beteszem mikróba pár percre) A garnélarákot felvágjuk, felaprítjuk. Ezután a garnélát, a főtt mexikói zöldséget majonézzel és tejföllel elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.

3. lépés

A paradicsom tetejét megskalpoljuk és egy kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a belsejét. (A kivájt paradicsomra nem lesz szükségünk) Amikor ezzel végeztünk, megtöltjük a paradicsomokat a majonézes töltelékkel és a jobb ízek kedvéért betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Levelekre tépkedett salátaágyon tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 973 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    249 kcal
  • Összes Zsír

    6 g
  • Koleszterin

    136 mg
  • Szénhidrát

    23,2 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    18,6 g