Garnélarákkal töltött paradicsom
2013-11-03- Típus: Karcsúsító ételek, Rák ételek, Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
A szép nagy paradicsomokat majonézes, mexikói mix zöldséggel és garnélarákkal töltöttük meg és salátaágyon tálaltuk. Finom! ;)
Ezeket szerezd be:
- 8 db nagyobb Paradicsom
- 25 dkg Garnéla
- 3 evőkanál Majonéz
- 1 evőkanál Tejföl
- 7 evőkanál Mexikói mix keverék
- 2 dl Száraz fehérbor
- 2 db Babérlevél
- Só
- Bors
- Salátalevél
1. lépés
Egy normál edényt a negyedéig felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és fehérborral felöntjük. Az ízesített vizet felforraljuk, majd ebben 10 percig főzzük a garnélát. Ha kész, leszűrjük.
2. lépés
A mexikói zöldséget is puhára főzzük. (Én ezt annyival elintézem, hogy beteszem mikróba pár percre) A garnélarákot felvágjuk, felaprítjuk. Ezután a garnélát, a főtt mexikói zöldséget majonézzel és tejföllel elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
3. lépés
A paradicsom tetejét megskalpoljuk és egy kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a belsejét. (A kivájt paradicsomra nem lesz szükségünk) Amikor ezzel végeztünk, megtöltjük a paradicsomokat a majonézes töltelékkel és a jobb ízek kedvéért betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Levelekre tépkedett salátaágyon tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 973 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
249 kcal -
Összes Zsír
6 g -
Koleszterin
136 mg -
Szénhidrát
23,2 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
18,6 g