Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

2014-05-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:20 p

Ha van pulykamájpástétom a spájzban, nagy gond nem lehet. Próbáljátok ki ezt a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db paradicsom
  • 5 db újkrumpli
  • 10 dkg pulykamájpástétom
  • 6 szelet bacon
  • extraszűz olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 100 g sajt (trappista)
  • 1-2 szál petrezselyem

1. Lépés

A krumplit megkapirgálom, felteszem főni. A paradicsomok sapkáját levágom, belsejét kikaparom.

2. Lépés

Megtöltöm őket a májpástétommal, betekerem baconszalonnába, beteszem egy serpenyőbe. A krumplikat szintén szalonnába tekerem, s a paradicsomok mellé teszem.

3. Lépés

Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. Beteszem a sütőbe, 180 ºC fokra, légkeverésre állítva. A sajtot közben lereszelem.

4. Lépés

40 perc elteltével a paradicsomokra és a krumplira teszem a sajtot, majd átkapcsolok grillfokozatra (200 ºC fokra), s készre sütöm.

5. Lépés

15 perc elteltével tálalok. A tányérra teszek 3-3 paradicsomot és krumplit. Díszítem petrezselyem-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 184 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

  • Garnélarákkal töltött paradicsom

  • Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

  • Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    923 kcal
  • Zsír

    43,5 g
  • Koleszterin

    281 mg
  • Szénhidrát

    94,8 g
  • Cukor

    10,4 g
  • Fehérje

    40,8 g