Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom
2014-05-20- Típus: Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:20 p
Ha van pulykamájpástétom a spájzban, nagy gond nem lehet. Próbáljátok ki ezt a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 5 db paradicsom
- 5 db újkrumpli
- 10 dkg pulykamájpástétom
- 6 szelet bacon
- extraszűz olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 100 g sajt (trappista)
- 1-2 szál petrezselyem
1. Lépés
A krumplit megkapirgálom, felteszem főni. A paradicsomok sapkáját levágom, belsejét kikaparom.
2. Lépés
Megtöltöm őket a májpástétommal, betekerem baconszalonnába, beteszem egy serpenyőbe. A krumplikat szintén szalonnába tekerem, s a paradicsomok mellé teszem.
3. Lépés
Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. Beteszem a sütőbe, 180 ºC fokra, légkeverésre állítva. A sajtot közben lereszelem.
4. Lépés
40 perc elteltével a paradicsomokra és a krumplira teszem a sajtot, majd átkapcsolok grillfokozatra (200 ºC fokra), s készre sütöm.
5. Lépés
15 perc elteltével tálalok. A tányérra teszek 3-3 paradicsomot és krumplit. Díszítem petrezselyem-levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 184 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
923 kcal -
Zsír
43,5 g -
Koleszterin
281 mg -
Szénhidrát
94,8 g -
Cukor
10,4 g -
Fehérje
40,8 g