Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

2013-09-28
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nem a szokásos töltött paprika, de érdemes kipróbálni az új ízeket.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db piros paprika
  • 3 db sárga paprika
  • 3 db nagy paradicsom
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 1/2 marék petrezselyem
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 12 db kisebb újkrumpli

1. lépés

A paprikákat és a paradicsomot megskalpolom, a paprika csumáját eltávolítom, a paradicsom belsejét kivájom.

2. lépés

Egy keverőtálba beleteszem a túrót, a tejfölt, az aprított metélőhagymát, újhagyma zöldjét, fokhagymát, petrezselymet, chilt. Fűszerezem, összekeverem. A masszával megtöltöm a paprikákat. A maradékhoz hozzáadom a paradicsomok belsejét, megtöltöm a paradicsomokat is.

3. lépés

Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olajat, belehelyezem a paprikákat és a paradicsomokat, s előmelegített sütőben 180 C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.

4. lépés

Közben félig megfőzöm a krumplikat, majd serpenyőben olajon megsütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra 1-1 piros és sárga paprikát, paradicsomot, s 3 db krumplit.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 441 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    689 kcal
  • Zsir

    10.4g
  • Szénhidrát

    131.5
  • Fehérje

    21.3