Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

2014-01-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Vettem egy doboz tonhalat, majd a paradicsomot és a tojást pikánsan megtöltöttem vele.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g vegyes saláta
  • 4 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 150 g tonhal
  • 1 evőkanál vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 1-2 szál petrezselyem

1. Lépés

A tojásokat keményre főzöm.

2. Lépés

A tonhalat összekeverem a a vajjal egy keverőtálban, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.

3. Lépés

A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kikanalazom, a keverőtálba teszem. A tojásokat megpucolom, tetejüket levágom, a sárgájukat a keverőtálba teszem.

4. Lépés

Az aprított petrezselyemleveleket a töltelékhez teszem, a vegyes saláta kukorica részét úgyszintén, összekeverem.

5. Lépés

A vegyes salátából teszek egy tányérra, ráhelyezem a paradicsomokat és a tojásokat, megtöltöm őket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 135 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Garnélarákkal töltött paradicsom

  • Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

  • Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299 kcal
  • Zsír

    16,6 g
  • Koleszterin

    202 mg
  • Szénhidrát

    10,5 g
  • Cukor

    3,9 g
  • Fehérje

    28,2 g