Fehérboros retekleves
2015-05-14- Típus: Különleges levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. A levest fehérborral bolondítottam.
Ezeket szerezd be:
- 6 db retek (1 csokor levelével)
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 1 db angol zeller
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 5 szál kakukkfű
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 l víz
1. Lépés
A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.
2. Lépés
Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig főzöm.
3. Lépés
Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.
4. Lépés
10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hőtartáson, hogy készre főjön.
5. Lépés
Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá egy zellerlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 477 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
102 kcal -
Zsír
3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
13,7 g -
Cukor
2 g -
Fehérje
2,3 g