Fehérboros retekleves

2015-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. A levest fehérborral bolondítottam.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db retek (1 csokor levelével)
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db angol zeller
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l víz

1. Lépés

A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.

2. Lépés

Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig főzöm.

3. Lépés

Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.

4. Lépés

10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hőtartáson, hogy készre főjön.

5. Lépés

Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá egy zellerlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 477 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal

  • Zelleres sütőtökkrémleves

  • Ázsiai ihletésű fekete kagyló leves

  • Gyömbéres fehérrépaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    102 kcal
  • Zsír

    3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    13,7 g
  • Cukor

    2 g
  • Fehérje

    2,3 g