Zöldborsóleves répával és csipetkével

2015-01-23
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy finom borsólevest sok répával? Nálunk gyorsan elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • - : : A csipetkéhez : : -
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál liszt

1. Lépés

Az olajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is.

2. Lépés

Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, sót.

3. Lépés

Elkészítem a csipetke tésztáját.

4. Lépés

Amikor már majdnem megfőtt a leves, belemorzsolom a csipetkét. Beleteszem az aprított petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 967 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsóleves csipetkével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    327 kcal
  • Zsír

    9,8 g
  • Koleszterin

    55 mg
  • Szénhidrát

    47,8 g
  • Cukor

    15,3 g
  • Fehérje

    14,2 g