Zöldborsóleves répával és csipetkével
2015-01-23- Típus: Borsóleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy finom borsólevest sok répával? Nálunk gyorsan elfogyott.
Ezeket szerezd be:
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 50 dkg zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szál petrezselyem
- olívaolaj
- 1 db marhahúsleves-kocka
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- - : : A csipetkéhez : : -
- 1 db tojás
- 5 evőkanál liszt
1. Lépés
Az olajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is.
2. Lépés
Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, sót.
3. Lépés
Elkészítem a csipetke tésztáját.
4. Lépés
Amikor már majdnem megfőtt a leves, belemorzsolom a csipetkét. Beleteszem az aprított petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 967 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
327 kcal -
Zsír
9,8 g -
Koleszterin
55 mg -
Szénhidrát
47,8 g -
Cukor
15,3 g -
Fehérje
14,2 g