Töltött pisztráng
2013-07-31- Típus: Fehérje nap, Pisztráng receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A pisztrángot mi nagyon szeretjük. Most olyat készítettünk, mint még soha, de marha finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 4 db Pisztráng
- 250 g konzerves Tonhal
- 1 Tojássárgája
- 2 Tojásfehérje
- 1 db Citrom
- 0,5 dl Tejszín
- Petrezselyem
- Snidling
- Só
- - : : : Mártás : : : -
- 2 dl Tejszín
- 5 dkg Mazsola
1. lépés
A pisztrángoknak kivesszük a gerincét, sózzuk és citrommal meglocsoljuk. Ezután a konzerves tonhalat tojássárgájával, tejszínnel, petrezselyemmel és snidlinggel összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tonhalas krémhez.
2. lépés
A halakat megtöltjük a töltelékkel (ha szét akar jönni, akkor tűzzük össze), tepsibe helyezzük, kb 1 dl vizet aláöntünk és olyan 20-25 percig 200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tejszínt és a mazsolát lassú tűzön krémesre főzzük. A kész tejszínes-mazsolás krémmel meglocsoljuk a pisztrángokat. 5 percig még visszatesszük sülni és melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 200 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
687 kcal -
Összes Zsír
30,3 g -
Koleszterin
266 mg -
Szénhidrát
13,2 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
86,6 g