Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval
2015-11-26- Típus: Gyümölcskrémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg szőlő
- 1 ek vaj
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 3 g vaníliás cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 2 db mentalevél
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 dkg pekándió (6 szem)
1. lépés
A szőlőt leszemezem.
2. lépés
A vajon megolvasztom a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózom, borsozom, s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével. Felforralom.
3. lépés
Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.
4. lépés
Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 587 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
344 kcal -
Zsír
12,3 g -
Koleszterin
23 mg -
Szénhidrát
52,8 g -
Cukor
47,4 g -
Fehérje
2,4 g