Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

2015-11-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg szőlő
  • 1 ek vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • 3 g vaníliás cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 2 db mentalevél
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dkg pekándió (6 szem)

1. lépés

A szőlőt leszemezem.

2. lépés

A vajon megolvasztom a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózom, borsozom, s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével. Felforralom.

3. lépés

Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.

4. lépés

Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 587 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

  • Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

  • Hideg tejszínes eperkrémleves

  • Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    344 kcal
  • Zsír

    12,3 g
  • Koleszterin

    23 mg
  • Szénhidrát

    52,8 g
  • Cukor

    47,4 g
  • Fehérje

    2,4 g