Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj
2016-01-12- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéskaraj (csont nélküli)
- 10 dkg aszalt gyümölcsök (6-6 db barack és szilva)
- 2 cl rum
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- 3 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 ek vaj
- 2 ek csalamádé
1. lépés
Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.
2. lépés
Délelőtt a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 °C fokra előmelegített sütőben el kezdem sütni.
3. lépés
Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, s megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, s vajjal összekeverem.
4. lépés
Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.
5. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra 3 szelet húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit s rakok rá egy kupac csalamádét.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 548 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
890 kcal -
Zsír
28 g -
Koleszterin
135 mg -
Szénhidrát
98,5 g -
Cukor
43 g -
Fehérje
51,4 g