Sonkás zöldborsó

2013-04-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A sonkás zöldborsót finom húsok mellé szoktam készíteni köretként, de aki fogyózik az magában is eheti, hiszen egy viszonylag laktató ételről van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Zöldborsó
  • 30 dkg Sonka
  • 2 db Vöröshagyma
  • 6 dkg Vaj
  • 1 kiskanál Cukor
  • 1 dl Húsleves

1. lépés

A zöldborsót bő sós-cukros vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. Egy másik edényben vajon megpirítjuk a vöröshagymát.

2. lépés

Ha már elkezd pirulni a hagyma, akkor beletesszük a kis csíkokra, kockákra vágott sonkát és a leszűrt borsót. Az egészet jól átpirítjuk, majd felöntjük húslevessel és körülbelül 10 percig pároljuk még.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 916 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    361 kcal
  • Összes Zsír

    19,3 g
  • Koleszterin

    75 mg
  • Szénhidrát

    27 g
  • Cukor

    10,4 g
  • Fehérje

    20,4 g