Sonkás zöldborsó
2013-04-20- Típus: Karcsúsító ételek, Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A sonkás zöldborsót finom húsok mellé szoktam készíteni köretként, de aki fogyózik az magában is eheti, hiszen egy viszonylag laktató ételről van szó.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Zöldborsó
- 30 dkg Sonka
- 2 db Vöröshagyma
- 6 dkg Vaj
- 1 kiskanál Cukor
- 1 dl Húsleves
- Só
1. lépés
A zöldborsót bő sós-cukros vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. Egy másik edényben vajon megpirítjuk a vöröshagymát.
2. lépés
Ha már elkezd pirulni a hagyma, akkor beletesszük a kis csíkokra, kockákra vágott sonkát és a leszűrt borsót. Az egészet jól átpirítjuk, majd felöntjük húslevessel és körülbelül 10 percig pároljuk még.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 916 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
361 kcal -
Összes Zsír
19,3 g -
Koleszterin
75 mg -
Szénhidrát
27 g -
Cukor
10,4 g -
Fehérje
20,4 g