Vörösboros Jókai bableves csipetkével
2015-03-20- Típus: Bableves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:0 p
- Elkészítés: 3:20 p
Az igazi Jókai bableves csülökkel és debreceni kolbásszal készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg füstölt karaj
- 25 dkg füstölt parasztkolbász (debreceni)
- 75 dkg tarkabab
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 6 db chilipaprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 db füstölt ízű leveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika
- 2 dl tejföl
- olaj
- 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
- 1 db tojás
- 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
- 2 dl vörösbor
1. Lépés
A babot előző nap beáztatom. A karajt felkockázom, felteszem főni két és fél liter vízben.
2. Lépés
Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni. Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom, 2 db chilit felvágok, felkarikázom a kolbászt.
3. Lépés
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem. Elkészítem a rántást.
4. Lépés
Amikor minden megfőtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét, belekeverem a rántást.
5. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 818 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
454 kcal -
Zsír
25,1 g -
Koleszterin
121 mg -
Szénhidrát
32,3 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
23,4 g