Vörösboros-tejfölös bableves füstölt tarjával
2013-10-18- Típus: Bableves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Vörösboros-tejfölös bableves füstölt tarjával, csípős kolbásszal, csipetkével. Imádjuk.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg füstölt tarja
- Fél szál csípős paraszt kolbász
- 25 dkg bab (tarka)
- 1 db Vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db krumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chilipaprika
- petrezselyem
- olaj
- 1 dl vörösbor
- Őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 evőkanál Liszt
- 1 dl tejföl
- - : : : Csipetkéhez : : : -
- 1 db tojás
- 10 dkg Liszt
- Só
1. lépés
A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.
2. lépés
Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyemgyökeret, a zellergumót és a krumplit megpucolom. A répákat, petrezselyemgyökeret hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zellerleveleket nagyobb darabokra vágom.
3. lépés
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarja darabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.
4. lépés
A végén öntök bele vörösbort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel. Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet, és díszítem chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 600 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1078 kcal -
Összes Zsír
52,5 g -
Koleszterin
247 mg -
Szénhidrát
90,1 g -
Cukor
10 g -
Fehérje
55,2 g