Rakott krumpli másképp

2013-07-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Rakott krumpli másképp: brokkolival, karfiollal, kolbásszal, baconnal, tojással, reszelt sajttal. Szerintem sokkal izgalmasabb!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 fej brokkoli
  • 1/2 fej karfiol
  • 1/2 szál kolbász
  • 5 szelet bacon
  • 3 db tojás
  • 1/2 db kalifornia paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 1 tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 100 g trapista sajt
  • 100 g füstölt sajt
  • vaj
  • zsemlemorzsa

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a vastag szárakat leválasztom, darabolom. A szárakat sós vízben felteszem főni. A kolbászt, a paprikákat, póréhagymát karikára vágom, a paradicsomot, s a bacont szeletelem. Amikor a szárak majdnem puhák, hozzáadom a rózsákat is. Lereszelem a sajtokat.

2. lépés

A krumplikat és a tojásokat megpucolom. Egy nyél nélküli serpenyőt kivajazok, ebbe szeletelem a krumplit, sózom, borsozom, majd rétegezve rárakom a tojást, kolbászt, bacont és a zöldségeket. Minden réteget fűszerezek. Teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel s reszelt sajttal. Szórok rá prézlit. A sütőben 180 fokon légkeverésen megsütöm, a végén grillezem.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Kolbászos rakott krumpli

  • Ínyenc rakott krumpli

  • Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    778 kcal
  • Zsír

    37.7g
  • Szénhidrát

    72.8g
  • Fehérje

    39.4g