Rakott krumpli másképp
2013-07-11- Típus: Rakott krumpli receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Rakott krumpli másképp: brokkolival, karfiollal, kolbásszal, baconnal, tojással, reszelt sajttal. Szerintem sokkal izgalmasabb!
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 fej brokkoli
- 1/2 fej karfiol
- 1/2 szál kolbász
- 5 szelet bacon
- 3 db tojás
- 1/2 db kalifornia paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 1 póréhagyma
- 1 tejföl
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 100 g trapista sajt
- 100 g füstölt sajt
- vaj
- zsemlemorzsa
1. lépés
A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a vastag szárakat leválasztom, darabolom. A szárakat sós vízben felteszem főni. A kolbászt, a paprikákat, póréhagymát karikára vágom, a paradicsomot, s a bacont szeletelem. Amikor a szárak majdnem puhák, hozzáadom a rózsákat is. Lereszelem a sajtokat.
2. lépés
A krumplikat és a tojásokat megpucolom. Egy nyél nélküli serpenyőt kivajazok, ebbe szeletelem a krumplit, sózom, borsozom, majd rétegezve rárakom a tojást, kolbászt, bacont és a zöldségeket. Minden réteget fűszerezek. Teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel s reszelt sajttal. Szórok rá prézlit. A sütőben 180 fokon légkeverésen megsütöm, a végén grillezem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 011 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
778 kcal -
Zsír
37.7g -
Szénhidrát
72.8g -
Fehérje
39.4g