Sajtos libamájpástétommal töltött paprika
2016-03-30- Típus: Paprika töltve receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy finomság vacsorára, amit a család is szeretni fog.
Ezeket szerezd be:
- 2 db nagyobb paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 csokor petrezselyem
- 21 dkg libamájpástétom
- 5 dkg trappista sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db kelkáposztalevél
- 3 szelet toast kenyér
- 3 tk vaj
1. lépés
A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. Az újhagymát felkarikázom, a petrezselymet két szál kivételével aprítom, a sajtot lereszelem.
2. lépés
Egy tálban összekeverem a pástétomot, sajtot, hagymát és a fűszereket. A toastot megpirítom.
3. lépés
Egy nagy tányérra helyezem a káposztalevelet, rárakom a masszával megtöltött paprikákat, mellé a hegyes paprikát, a paradicsomot, petrezselyem leveleket, s a pirítóst.
4. lépés
A pirítóst megkenem vajjal, s ezzel fogyasztom a töltött paprikát.
Tipp: Vörösbort ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 955 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
819 kcal -
Zsír
61 g -
Koleszterin
199 mg -
Szénhidrát
45,1 g -
Cukor
5,6 g -
Fehérje
25,1 g