Amur halszelet sütve
2014-09-19- Típus: Sült hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A Receptdaráló című műsorban készítették el, de ott pontyszelettel készült a recept. A családom inkább az amurt szereti, így azzal készítettem el a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 6 db amur szelet (kisebb darabban)
- 3 ek reszelt gyömbér
- 4 db fokhagyma, reszelve
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- só, bors
- vaj
1. Lépés
A vajat felmelegítjük, a halszeleteket megsütjük, majd ráreszeljük a gyömbért és a reszelt fokhagymát. Felöntjük borral és még tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, hogy azzal együtt is forraljuk egy ideig, mert így sűrűbb lesz a szaftja.
2. Lépés
Köretként sült krumplit ettünk hozzá. Aki szereti a majonézt, eheti azzal is, mert úgy is nagyon finom és ízletes a halszelet. Aki szeretné, kipróbálja a receptet pontyszelettel is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 237 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
19.6g -
Szénhidrát
4.2g -
Fehérje
58.8g -
Koleszterin
218mg -
Cukor
0.8g