Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe
2016-11-16- Típus: Paprika töltve receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.
Ezeket szerezd be:
- 3 közepes db Paprika (TV)
- 5 dkg Vajkrém (paprikás)
- 1 csokor Medvehagyma
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Chilipaprika
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 csipet Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
- 6 közepes db Krumpli
- 1 ek Olaj
- 4 szál Rozmaring
- 6 szál Kakukkfű
- 0.5 db Fejessaláta
- 0.5 db Citrom
- 1 tk Almaecet (ízlés szerint)
- 1 ek Olívaolaj (extra szűz)
1. lépés
A krumplikat héjában felteszem főni.
2. lépés
Keverőtálban a vajkrémet és a felvágott hagymákat, chilit és a fűszereket összekeverem.
3. lépés
A paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom, s megtöltöm a masszával. Betekerem a baconnal.
4. lépés
A krumplikat megpucolom, s egy serpenyőbe szeletelem, melybe előzőleg olajat locsoltam. Sózom, borsozom.
5. lépés
Ráfektetem a paprikákat, rárakom a zöldfűszereket, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra, s 200 °C fokon tovább sütöm 20 percig.
6. lépés
Egy tányérra rakok 8 salátalevelet, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedem a krumplit és másfél töltött paprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 384 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
713 kcal -
Zsír
34 g -
Koleszterin
27,5 mg -
Szénhidrát
88,8 g -
Cukor
14,3 g -
Fehérje
21,6 g