Fehérboros csirke gombával

2012-10-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A bor kitűnően fel tudja dobni egyes ételek ízét. Gondoljunk csak a marhapörköltre. A bortól a hús finom puha lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 8 csirkemell
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 üveg gomba
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 1/3 csésze zsírmentes csirke húsleves
  • só és friss bors ízlés szerint
  • 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem

1. lépés

Készítsünk elő egy nagy wok sütőt, vagy ha nincsen, akkor egy nagyobb serpenyőt. Fűszerezzük a csíkokra vágott csirkét sóval és borssal. Egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani a csirkét.

2. lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük néhány másodpercet, majd jöhet bele a szeletekre vágott gomba, só, bors. Gyakran kevergetve süssük. Öntsük a csirkére a bort, a csirke alaplevet, szórjuk meg petrezselyemmel. Főzzünk sűrű szószt, idő közben fűszerezzük, ha szükséges.

Tálaljuk barna rizzsel, petrezselyemmel megszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 397 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    169 kcal
  • Zsír

    5,5 g
  • Fehérje

    22,8 g
  • Szénhidrát

    4,9 g