Túróval töltött gomba lecsókolbásszal
2014-02-03- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Baconba tekert túróval töltött gombafejet készítettem, krumpliágyon és finom lecsókolbásszal összesütve.
Ezeket szerezd be:
- 2 db nagyobb krumpli
- 14 db csiperkegomba
- 1 db nagy paradicsom (lucullus)
- 7 szelet bacon
- 10 dkg tehéntúró
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- olívaolaj
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál zeller
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 200 g lecsókolbász
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
1. Lépés
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom.
2. Lépés
A gombáknak eltávolítom a törzsét, a paradicsomot kettévágom, kivájom. A törzset és a paradicsom belsejét aprítva egy keverőtálba teszem.
3. Lépés
A bacon szeleteket félbevágom, betekerem a gombákat, s rárakom a krumplira, a paradicsomokat szintén, fűszerezem.
4. Lépés
A keverőtálban a túrót, tejfölt, tojást, aprított petrezselyem és zellerlevelet, valamint újhagymát fűszerezés után összekeverem, s beletöltöm a gombákba és paradicsomokba.
5. Lépés
A lecsókolbász héját lehúzom, felkarikázom, s beteszem a serpenyőbe, mindegyikre helyezek egy karika paprikát. Meglocsolom egy kevés olajjal, s beteszem a 180 °C-os előmelegített sütőbe.
6. Lépés
Amikor megsült, tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 603 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
770 kcal -
Zsír
49 g -
Koleszterin
166 mg -
Szénhidrát
39,8 g -
Cukor
5,3 g -
Fehérje
44 g