Gombás lecsó kolbásszal és újkrumplival
2015-06-11- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Elővettem egy üveg télire eltett lecsót, feljavítottam egy kevés gombával, kolbásszal és dúsítottam krumplival. Egész jó, s kellemesen csípős lett.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg lecsó (1 üveg)
- 4 db chilipaprika
- 3 db nagyobb csiperkegomba
- 25 dkg debreceni kolbász (2 szál)
- 25 dkg újkrumpli
- só (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kolbászzsír
- 1 dl víz
1. Lépés
A krumplikat alaposan megmosom, egy serpenyőben a kolbászzsíron és kevés vízen felteszem főni.
2. Lépés
Közben felszeletelem a gombákat és a kolbászt, a serpenyőbe belevágom a chilipaprikát.
3. Lépés
Amikor a krumpli már félig puha, hozzáadom a gombát, majd 5 perc elteltével a lecsót és a kolbászt. Fűszerezem, készre főzöm.
4. Lépés
Tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 779 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
703 kcal -
Zsír
50,5 g -
Koleszterin
109 mg -
Szénhidrát
33,1 g -
Cukor
6,2 g -
Fehérje
29,6 g