Túrós-rántott palacsinta vanília öntettel
2014-09-26- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nagyon szeretjük a palacsintákat mindenféle töltelékkel. Most rántott formában készítettem, a siker nem maradt el.
Ezeket szerezd be:
- A palacsinta hozzávalói:
- 30 deka liszt
- 1 egész tojás
- csipet só
- 2 deci tej
- 3 deci szódavíz
- 1 deci étolaj
- Töltelék:
- 50 deka túró
- 1 citrom leve reszelt héja
- fél csg vaníliás cukor
- porcukor
- A panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- A mártáshoz:
- fél liter tej
- fél csg vanília puding
- 2 kanál cukor
1. Lépés
A palacsintatésztát csomómentesre kikeverem, és kisütöm.
2. Lépés
A túrót a hozzávalókkal összekeverem. A palacsinta lapokat megtöltöm és feltekerem. Feltekerés után lisztbe, tojásba és morzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm.
3. Lépés
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és még melegen a palacsintával szervírozom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 323 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
661 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
84.5g -
Fehérje
25.8g -
Koleszterin
110mg -
Cukor
27.9g