Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal
2016-02-01- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy kényeztető desszert ínyenceknek.
Ezeket szerezd be:
- palacsintához:
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- só (ízlés szerint)
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál olaj
- töltelékhez:
- 1 ek narancshéj (reszelt)
- 1 csapott evőkanál mazsola
- 1 ek rum
- 10 dkg tehéntúró
- 5 dl tejföl
- 1 teáskanál cukor
1. lépés
A narancshéját lehámozom, feldarabolom, s a mazsolával együtt rumba áztatom egy napig.
2. lépés
A tésztát a lisztből, tojásból, tejből és ásványvízből egy csípet sóval összekeverem Szükség szerint öntök még hozzá vizet. 1 órát pihentetem. A túrót összekeverem a tejföllel, és a mazsola narancshéj keverékkel.
3. lépés
Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítek, s megsütöm a palacsintákat.
4. lépés
A palacsintát megtöltöm a túrós masszával, összetekerem.
5. lépés
A tányérra teszek két darab palacsintát, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá cukrot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 440 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
490 kcal -
Zsír
25,2 g -
Koleszterin
91 mg -
Szénhidrát
49,1 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
14,9 g