Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

2016-02-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy kényeztető desszert ínyenceknek.

Ezeket szerezd be:

  • palacsintához:
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • só (ízlés szerint)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál olaj
  • töltelékhez:
  • 1 ek narancshéj (reszelt)
  • 1 csapott evőkanál mazsola
  • 1 ek rum
  • 10 dkg tehéntúró
  • 5 dl tejföl
  • 1 teáskanál cukor

1. lépés

A narancshéját lehámozom, feldarabolom, s a mazsolával együtt rumba áztatom egy napig.

2. lépés

A tésztát a lisztből, tojásból, tejből és ásványvízből egy csípet sóval összekeverem Szükség szerint öntök még hozzá vizet. 1 órát pihentetem. A túrót összekeverem a tejföllel, és a mazsola narancshéj keverékkel.

3. lépés

Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítek, s megsütöm a palacsintákat.

4. lépés

A palacsintát megtöltöm a túrós masszával, összetekerem.

5. lépés

A tányérra teszek két darab palacsintát, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá cukrot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 440 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

  • Palacsintatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    490 kcal
  • Zsír

    25,2 g
  • Koleszterin

    91 mg
  • Szénhidrát

    49,1 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    14,9 g