Ananászos és banános palacsinta

2016-03-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ennek az amerikai stílusú palacsintának sokkal könnyebb az elkészítése, mint a hagyományos magyar fajtának.

Ezeket szerezd be:

  • 100g ananász
  • 1 banán
  • 100g liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál muscovado cukor
  • 1 tojás
  • 100 ml tej
  • olaj

1. lépés

Kis kockákra vágjuk fel az ananászt, szeleteljük fel a banánt. Tegyük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a cukrot egy tálba, és alaposan keverjük össze.

2. lépés

Keverjük hozzá a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Keverje hozzá az ananászt és a banánt. Melegítsük egy kevés olajat egy teflon serpenyőben, és kanalazzunk egy keveset a tésztából a serpenyő közepére.

3. lépés

Amikor buborékozni kezd a tészta, várjuk fél percet, majd fordítsuk meg. Tálaláskor kis juharsziruppal, karamellel leöntjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 700 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

  • Palacsintatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    230 kcal
  • Zsír

    6g
  • Fehérje

    6g
  • Szénhidrát

    42g
  • Cukor

    11g
  • 0.7g

Kommentek