Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban
2013-07-01- Típus: Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Nem csak a paprikát lehet így készíteni, előszeretettel töltök karalábét, ami ráadásul nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej karalábé leveleivel
- 30 dkg sertés vagy marha darált hús
- 2 fej vöröshagyma zöld hajtásaival
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg rizs
- 2 tojás
- 2 doboz (70 gr) sűrített paradicsom
- ketchup
- chili szósz
- petrezselyem
- bazsalikom
- olívaolaj
- vörösbor
- só, őrölt fekete bors
- 1 kocka zöldségleves
- 1 kocka marhahúsleves
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
1. Lépés
A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, 3 nagyobb levelet félreteszek. A hagymákat, bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Beleteszem egy keverőtálba, hozzá a rizst, fűszereket, tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.
3. Lépés
Egy fazékba beleteszem a karalábé forgácsokat, a pirított karalábé leveleket, bazsalikom leveket,, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsom sűrítményt, ketchupot és chili szószt Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntök bele vörös bort.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 561 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
497 kcal -
Zsír
27.4g -
Szénhidrát
46.3g - 12.7g