Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival
2017-08-01- Típus: Töltött burgonya receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz- és színvilág.
Ezeket szerezd be:
- Töltött krumplihoz:
- 2 nagy db Újkrumpli
- 1 tk Vaj
- 5 dkg Füstölt sajt
- 2 szál Petrezselyem
- 2 szál Snidling
- 1 tk Só
- 1 csipet Bors
- Töltött paradicsomhoz:
- 4 közepes db Paradicsom
- 4 csipet Bors
- 2 ek Tejföl
- 2 dkg Vaj
- Töltött paprikához:
- 1 db Cseresznyepaprika (bogyiszlói)
- 5 dkg Májkrém (libamájkrém)
- 2 csipet Bors
- Sütéshez, körethez:
- 1 ek Olívaolaj
- 2 szál Rozmaring
- 4 szál Kakukkfű
- 2 rózsa Brokkoli
- 2 db Chilipaprika
- 2 szál Petrezselyem
1. lépés
A krumplit előfőzöm. A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.
2. lépés
A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, darabolom. Összekeverem a vajjal, visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom.
3. lépés
A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe.
4. lépés
A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel.
5. lépés
A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.
6. lépés
Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit, s egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 972 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
599,5 kcal -
Zsír
35,2 g -
Koleszterin
87,6 mg -
Szénhidrát
61,5 g -
Cukor
18,7 g -
Fehérje
16,9 g