Sült sonka lecsóval és gombával

2013-09-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lecsót nem tudom megunni, főleg, hogy mindig variálom.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet szendvicssonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 4 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej csiperke gomba
  • 1 kanál tejföl
  • olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika

1. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát szeletelem.
Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, sózom. Egy keveset átteszek egy kis serpenyőbe, ebben a gombát megpárolom, borsozom, belekeverem a tejfölt.

2. lépés

Az elsőbe pedig belerakom a paprikát és paradicsomot, borsozom, megszórom paprikával, belevágok 2 chilit, elkészítem a lecsót
Közben vágok 4 vastagabb szelet sonkát, olajon mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor rakok a tányérra 2 szelet sonkát, mellé szedek lecsót, s gombát, díszítem egy chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    191 kcal
  • Zsír

    6.7g
  • Szénhidrát

    22g
  • Fehérje

    13.5g