Sült kacsacomb gombás rizzsel
2013-10-14- Típus: Kacsasültek, Sült húsok
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.
Ezeket szerezd be:
- 2 db kacsacomb
- 10 dkg rizs
- 2 db csiperkegomba
- 4 nagyobb újkrumpli
- 1 db répa
- 1 kicsi lilakáposzta fele
- 4 szál kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 dl vörösbor
- só, bors
- olaj
- köménymag
- ecet
1. lépés
A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra. A rizst beáztatom.
2. lépés
Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.
3. lépés
A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.
4. lépés
A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm, majd mindent szépen a tányérra rendezek.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 200 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
743 kcal -
Zsir
5.4g -
Szénhidrát
130.3g -
Fehérje
36.1g