Sült kacsacomb hagymás krumplipürével
2015-03-05- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Sült kacsacombot készítettem hagymás krumplipürével, párolt vöröskáposztával, áfonyás sárgabarack-befőttel. El is fogyott gyorsan. :)
Ezeket szerezd be:
- 3 db kacsacomb
- 3 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 evőkanál vaj
- 0.5 db vöröskáposzta
- 15 dkg sárgabarackbefőtt
- 3 teáskanál áfonyalekvár
- olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- vörösborecet (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 teáskanál cukor
1. Lépés
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.
2. Lépés
A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon, vörösborecettel megpárolom.
3. Lépés
A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.
4. Lépés
A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack-befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 381 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
661 kcal -
Zsír
19,9 g -
Koleszterin
188 mg -
Szénhidrát
63,4 g -
Cukor
12,7 g -
Fehérje
57,2 g