Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával
2015-05-21- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Sült kacsacombot készítettem petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel.
Ezeket szerezd be:
- 2 db kacsacomb
- 4 db újkrumpli
- 2 szál petrezselyem
- 20 dkg savanyított káposzta
- 1 dl fehérbor
- 2 db babérlevél
- köménymag (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 ek ecetes torma
- 2 ek barackbefőtt
- olívaolaj
1. lépés
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe 48 órára egy serpenyőben.
2. lépés
Másnap mellérakom az újkrumplit és a a káposztát, melyre babérlevelet rakok, borsozom és locsolok rá fehérbort, s beteszem egy 200 °C fokra előmelegített sütőbe. A vége felé a krumplira rakok vagdalt petrezselymet.
3. lépés
Amikor megsült, tálalok. A tányérra rakok egy kacsacombot, 2 db krumplit, káposztát, barackot és tormát.
TIPP: Fehérbort fogyasszunk mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 387 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
614 kcal -
Zsír
12,3 g -
Koleszterin
79 mg -
Szénhidrát
88,8 g -
Cukor
17,2 g -
Fehérje
30,4 g