Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával
2015-10-05- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Majdnem hagyományos kacsacomb.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kacsacomb
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- kakukkfű (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- olívaolaj
- - : : : Körethez : : : -
- 0.25 db vöröskáposzta
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál ecet
- 6 db kisebb újburgonya
- 0.5 db alma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A kacsacombot bepácolom, bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe 1 napra.
2. lépés
Másnap egy serpenyőben, fedő alatt elkezdem sütni. Időnként megfordítom és meglocsolom a szafttal.
3. lépés
Közben a krumplikat előfőzöm, a káposztát lereszelem. Az almát kicsumázom, a felét félbevágom, félreteszem.
4. lépés
Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, megszórom cukorral, karamellízálom. Ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel, megpárolom. A krumplikat megsütöm.
5. lépés
Amikor a kacsa már megsült, tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 944 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
666 kcal -
Zsír
16,5 g -
Koleszterin
183 mg -
Szénhidrát
73,9 g -
Cukor
26,4 g -
Fehérje
58,8 g