Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

2015-10-05
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Majdnem hagyományos kacsacomb.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kacsacomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • - : : : Körethez : : : -
  • 0.25 db vöröskáposzta
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 6 db kisebb újburgonya
  • 0.5 db alma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A kacsacombot bepácolom, bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe 1 napra.

2. lépés

Másnap egy serpenyőben, fedő alatt elkezdem sütni. Időnként megfordítom és meglocsolom a szafttal.

3. lépés

Közben a krumplikat előfőzöm, a káposztát lereszelem. Az almát kicsumázom, a felét félbevágom, félreteszem.

4. lépés

Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, megszórom cukorral, karamellízálom. Ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel, megpárolom. A krumplikat megsütöm.

5. lépés

Amikor a kacsa már megsült, tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 944 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    666 kcal
  • Zsír

    16,5 g
  • Koleszterin

    183 mg
  • Szénhidrát

    73,9 g
  • Cukor

    26,4 g
  • Fehérje

    58,8 g