Öthagymaleves
2015-04-14- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ebben a levesben tobzódnak az ízek. Ötféle hagymát főztem bele, a főzést sem bonyolítottam túl.
Ezeket szerezd be:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db újhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 10 szál petrezselyem
- 1 db nagyobb burgonya
- 4 db chilipaprika
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 2 evőkanál vaj
- olívaolaj
1. Lépés
A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.
2. Lépés
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat (a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével), ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.
3. Lépés
Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.
4. Lépés
Merek a levesből, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 178 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
254 kcal -
Zsír
13,5 g -
Koleszterin
16 mg -
Szénhidrát
31,8 g -
Cukor
3,5 g -
Fehérje
3,7 g