Málnás-rebarbarás felfújt
2013-07-01- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egyszerűen imádom ezt a desszertet! Annyira hangulatos és a színe mindig elvarázsol!
Ezeket szerezd be:
- 250 g rebarbara
- 70 g málna
- 70 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- porcukor
1. Lépés
Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk szeletekre. Tegyünk egy lábasba egy kis vízzel és főzzük, amíg teljesen megpuhul. Egy második lábasba tegyük a málnát egy evőkanál vízzel, és főzzük egy ideig, amíg málna kásás állagú lesz.
2. Lépés
Amennyiben zavarna minket a málna magja, akkor tegyük egy szitába és nyomkodjuk át a gyümölcsöt, így a magok fenn maradnak. Engem nem zavarnak a magok, úgyhogy ezt a lépést ki szoktam hagyni.
3. Lépés
Ezután tegyük a málnát a rebarbarához, és keverjük simára egy botmixerrel. A keményítőt feloldjuk kis mennyiségű vízben, majd hozzáöntjük a gyümölcspéphez a vanília kivonattal Forraljuk fel így a pépet, majd tegyük félre hűlni.
4. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra..
A fehérjét verjük kemény habbá a cukor hozzáadásával. A fehérjehabot óvatosan keverjük össze a gyümölcspürével. Készítsük elő a kivajazott felfújt formákat, alaposan kenjük ki vajjal, és meghintjük az aljukat porcukorral. Kanalazzuk a krémet a formába, majd tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Azonnal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 885 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
95 kcal -
Zsír
0.2g -
Szénhidrát
21.6g -
Fehérje
2.1g