Málnás-rebarbarás felfújt

2013-07-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egyszerűen imádom ezt a desszertet! Annyira hangulatos és a színe mindig elvarázsol!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g rebarbara
  • 70 g málna
  • 70 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 tojásfehérje
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • porcukor

1. Lépés

Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk szeletekre. Tegyünk egy lábasba egy kis vízzel és főzzük, amíg teljesen megpuhul. Egy második lábasba tegyük a málnát egy evőkanál vízzel, és főzzük egy ideig, amíg málna kásás állagú lesz.

2. Lépés

Amennyiben zavarna minket a málna magja, akkor tegyük egy szitába és nyomkodjuk át a gyümölcsöt, így a magok fenn maradnak. Engem nem zavarnak a magok, úgyhogy ezt a lépést ki szoktam hagyni.

3. Lépés

Ezután tegyük a málnát a rebarbarához, és keverjük simára egy botmixerrel. A keményítőt feloldjuk kis mennyiségű vízben, majd hozzáöntjük a gyümölcspéphez a vanília kivonattal Forraljuk fel így a pépet, majd tegyük félre hűlni.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra..
A fehérjét verjük kemény habbá a cukor hozzáadásával. A fehérjehabot óvatosan keverjük össze a gyümölcspürével. Készítsük elő a kivajazott felfújt formákat, alaposan kenjük ki vajjal, és meghintjük az aljukat porcukorral. Kanalazzuk a krémet a formába, majd tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Azonnal tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 885 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

  • Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

  • Hideg citrom felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    95 kcal
  • Zsír

    0.2g
  • Szénhidrát

    21.6g
  • Fehérje

    2.1g