Göngyölt csirkemell burgonya lepénnyel, zöldséggel
2014-01-27- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy könnyű ebédre ideális a következő göngyölt csirkemell recept. Tulajdonképpen bármilyen körettel készíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 csomag bacon
- 1 fej lilahagyma
- feta sajt
- 1 db tejföl
- reszelt karaván sajt
- só, bors, sült csirke fűszer keverék
- olívaolaj
1. Lépés
A filézett csirkemellet szeleteljük és óvatosan kiklopfoljuk enyhén sréhen, hogy növeljük a terjedelmét. Sózzuk, borsozzuk, de finoman, mert a feta sajt is sós.
2. Lépés
A lilahagymát apróra vágjuk, olíva olajban lepirítjuk, bele tesszük a kockára vágott bacont (csak a felét használjuk most) és tovább pirítjuk. Ha kihűlt, adagoljuk bele a fetasajtot és dolgozzuk krémesre. Evvel töltjük a csirkemellet, amit feltekerünk, majd a megmaradt baconnal becsavarjuk.
3. Lépés
Tejföllel megkenem, a végén reszelt sajtba forgatom. Jénaiba teszem, pici vízzel és olíva olajjal meglocsolom, alufóliával befedem és megsütöm 160 fokon 30 perc alatt, hogy megpiruljon + 10 percig hagyom a sütőben.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
4 293 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
484 kcal -
Zsír
36.7g -
Szénhidrát
6.2g -
Fehérje
31.4g -
Koleszterin
126mg -
Cukor
2.9g