Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével
2014-09-30- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ki szereti még a csirkemájat? Én imádom, főleg így baconba tekerve. Nagyon finom!
Ezeket szerezd be:
- 450 g csirkemáj
- 250 g bacon
- 4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 levél saláta
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- curry (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
1. Lépés
A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, félreteszem.
3. Lépés
A májat megmosom, borsozom, szórok rá paprikát, s betekerem a baconszalonna szeletekbe, s a serpenyőben megsütöm.
4. Lépés
A krumplit összetöröm, hozzáadom a hagymát, a vajat, sózom, borsozom, megszórom curry-vel, összekeverem.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra májat, krumplit, s díszítésként salátalevelet és paradicsomot.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 609 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1472 kcal -
Zsír
80,4 g -
Koleszterin
1420 mg -
Szénhidrát
73,3 g -
Cukor
6,8 g -
Fehérje
109,8 g