Grépfrút sorbet
2013-06-11- Típus: Sorbet receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy fanyarkás sorbet recept a legjobb ebben a melegben. Próbáljátok ki, mert megéri!
Ezeket szerezd be:
- 3 sárga grépfrút
- 3 vörös grépfrút
- fél citrom
- 400 ml málna tea
- 100 g cukor
- 1 evőkanál tejszín
1. Lépés
Főzzünk egy meglehetősen gyenge málna teát (legyen élénk színű, de nem túl erős ízű). Öntsük egy kis lábasba, adjunk hozzá cukrot és főzzük, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk lehűlni.
2. Lépés
Lereszeljük a héját az egyik piros grépfrútnak, majd az összes grépfrút és citrom levét kifacsarjuk.(Nem baj, ha marad benne egy kis gyümölcshús, azt is öntsük hozzá.) Adjuk hozzá a már hideg teához.
3. Lépés
A lehűtött keveréket öntsük a turmixgépbe a reszelt héjjal, majd keverjünk hozzá egy evőkanál tejszínt és alacsony fokozaton keverjük el. Szép, krémes állaga legyen, majd egy zárható dobozba töltjük és 3 órára hűtőbe tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 579 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
-
Zsír
-
Szénhidrát
-
Fehérje