Grépfrút sorbet

2013-06-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy fanyarkás sorbet recept a legjobb ebben a melegben. Próbáljátok ki, mert megéri!

Ezeket szerezd be:

  • 3 sárga grépfrút
  • 3 vörös grépfrút
  • fél citrom
  • 400 ml málna tea
  • 100 g cukor
  • 1 evőkanál tejszín

1. Lépés

Főzzünk egy meglehetősen gyenge málna teát (legyen élénk színű, de nem túl erős ízű). Öntsük egy kis lábasba, adjunk hozzá cukrot és főzzük, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk lehűlni.

2. Lépés

Lereszeljük a héját az egyik piros grépfrútnak, majd az összes grépfrút és citrom levét kifacsarjuk.(Nem baj, ha marad benne egy kis gyümölcshús, azt is öntsük hozzá.) Adjuk hozzá a már hideg teához.

3. Lépés

A lehűtött keveréket öntsük a turmixgépbe a reszelt héjjal, majd keverjünk hozzá egy evőkanál tejszínt és alacsony fokozaton keverjük el. Szép, krémes állaga legyen, majd egy zárható dobozba töltjük és 3 órára hűtőbe tesszük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 579 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Cseresznyés sorbet

  • Vérnarancsos sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

  • Zsír

  • Szénhidrát

  • Fehérje